Kontakta mig: 072-210 93 62

Villkor & Hantering - Bröllop

Bokning av er bröllopstårta bör göras 90 dagar innan önskat datum. Ni reserverar då ert datum med en handpenning på 1000kr som skickas med faktura. Resterande belopp betalas sedan senast 30 dagar innan bröllopsdatumet, handpenningen dras av på slutsumman. Vid bokning mindre än 30 dagar innan bröllopet sker full betalning snarast för att bekräfta beställningen.

Hos oss får ni er egna unika bröllopstårta vilket betyder att vi inte kopierar tårtor rakt av. Vi skapar gärna fritt eller utefter era önskemål. Vi vill dock poängtera att det sker en konstnärlig process med ätbara material som växer fram längs processens gång och vissa skillnader i färg och form kan uppstå. Vi garanterar alltså inte exakta färgnyanser eller exakt mängd/storlek/form på dekor. Är ni väldigt noga med färg vänligen lämna ett färgprov med den nyans ni vill ha så vi kan jämföra.


Vid hämtning: Din beställning hämtas på Regeringsgatan 8 i Gislaved. Du kan parkera vid gruppboendet eller mitt emot och du går ned till källardörren. Det är skyltat vid ingången. Skicka gärna ett meddelande när du är på väg. Vid hämtning under tiden jag bakar möter jag upp utanför då utomstående ej får komma in i köket. Tacksamt om tid för hämtning respekteras, blir du försenad ring mig. Öppettider för hämtning återkommer jag med samma vecka din tårta ska hämtas.

Betalning: Din tårta betalar du med faktura. Betalning kommer vi överens om vid beställning. Har ingen betalning kommit in senast 30 dagar innan går det inte att hämta ut tårtan. Har du beställt bröllopstårta när det är senare än 30 dagar innan bröllopet ska fakturan betalas omgående.

Frakt/förvaring: Er beställning packas i tårtkartong. Tänk på att ha plant underlag om tårta fraktas i bil. Vid lång frakt ta med kylklampar. Om jag inte säger annat ska allt förvaras kylt tills dess att ni ska äta det. Jag informerar vid hämtning om annat.

Tårtor förvaras utom direkt solljus, tårtor med stora blommor/dekor bör förvaras i torra kylar (ej kylar med mycket kondens). Info kring detta lämnas vid hämtning/levereras.

Tårtor skärs med kniv.

Dekorationer i sockerpasta kan sparas, de förvaras i rumstemp utom direkt solljus.


Våningstårta

Jag bygger mina våningstårtor med stödpinnar och brickor. Tårtorna ligger tätt inpå varann och man bör va två som hämtar tårtan.

Våningstårtor väger en del därför bör man frakta och lyfta tårtan med största försiktighet. Man börjar skära översta våningen, när den är slut tar man bort brickan samt pinnarna och ev. sugrör som sitter i tårtan under som stöd, innan man fortsätter skära osv.

Reservation för sjukdom! Jag har rätt att avboka er beställning pga sjukdom eller risk för smitta. Eftersom ni har betalat er tårta gör jag allt jag kan för att hitta en ersättare, risk finns att ersättaren håller till en bit ifrån. Annars återbetalas hela summan.


Leverans/Lån av ställning, platå eller bricka:

Jag levererar gärna er tårta. Det finns begränsat med tider så detta bör bokas i samband med tårtan. Jag tar 399kr/ påbörjad timme för att leverera oavsett avstånd, leverans efter 17.00 höjs priset till 599. Helgdagar efter 17.00 är leveranspriset 759kr/ påbörjad timme. I Gislaveds tätort är leveransen kostnadsfri under normal arbetstid (08-14). Ska tårtan levereras efter 17.00 tillkommer en avgift på 300kr och efter 21.00 är leveranspriset 500kr. Vid leverans av våningstårta bygger jag tårtan på plats. Vill ni vill att jag är med och skär upp tårtan kostar det 200kr/ påbörjad timme utöver leveranspriset.


Hos mig kan ni även hyra tårtställning, platå och brickor av de olika slag. Kostnad för dem är olika beroende på vilken ställning du vill hyra. Den dyraste och största kostar 350kr och hyra och den minsta 50kr. Ställning/platå/brickan ska lämna tillbaka rena, de ska ej diskas i diskmaskin, och ska lämnas åter i samma skick senast 2 dagar efter tillställningen. Därefter tar jag en förseningsavgift på 50kr/ dag.


Kundens ansvar:

När du gjort din beställning är det viktigt att ni är tydliga om ni vill göra ändringar eller tillägg samt att ni ansvarar själva för att meddela om allergi. Meddelas inte detta tydligt görs bakverken på det sätt som sagts under konsultation.


Ni ansvarar även för att ordna en kyl som tårtan eller bakverken kan förvaras i. Det ska vara en fuktfri kyl som den får stå ifred i då det kan bildas kondens om man öppnar och stänger kylskåpsdörren ofta. Om det bildas kondens riskerar man att tårtan, samt de dekorationer som sitter på, börjar svettas vilket kan göra att sugarpaste/marsipanen börjar smälta och dekorationer som tex blommor börjar hänga och se vissna ut.


Sker detta är Tårtia Bageri & Event ej ansvariga.

Sociala medier: Ibland publiceras tårtor jag gjort på sociala medier. Det är helt ok att kommentera och dela. Publicerar du kort tagga gärna företaget. Önskar du kort tagna av mig säger du till. Jag är väldigt tacksam för feedback, om den kommer till mig privat eller offentligt på sidan det spelar ingen roll.

Tack för din beställning!

overlap